Online Art of Breathing 17 – 19 juli en 14-16 augustus 2020

“Het voelt alsof ik een enorme energieboost heb gekregen! Ik voel me na de cursus een beter, liefdevoller mens en een stuk relaxter. Het lijkt of ik mezelf heb teruggevonden: het is net of ik gereset ben. Ik slaap weer goed en diep, heb dagelijks meer energie en meer helderheid in mijn hoofd en de oefeningen geven mij in korte tijd mijn innerlijke rust weer terug. Heerlijk!” (Patrick, cursist Art of Breathing training Haarlem)
In de Art of Breathing training worden krachtige ademtechnieken aangeboden die stress, negatieve gedachten en emoties sterk verminderen, natuurlijke slaappatronen herstellen, hart- en hersenfuncties verbeteren en ons gedurende de dag helpen om tegelijkertijd gefocust en ontspannen te blijven.
De Sudarshan Kriya is een unieke ademtechniek die u moeiteloos voorbij gedachten en gevoelens brengt naar een staat van innerlijke rust. U laat opgeslagen spanningen los en ervaart een rust dieper dan slaap. Na de beoefening van deze techniek ervaart u heldere alertheid, ruimte en rust in uw hoofd en voelt u zich weer evenwichtig, kalm en energiek.
U heeft geen yoga- of meditatie-ervaring nodig om dit te bereiken. Heeft u reeds Mindfulness gedaan, dan zal de cursus uw meditatie merkbaar verdiepen. Daarnaast krijgt u essentiële en praktisch toepasbare inzichten aangereikt, zodat u effectiever met uw gedachten en gevoelens leert omgaan.
Vrijdagavond van 19-22 uur | zaterdag- en zondagmorgen van 09.30-12.30 uur.
Kosten €150.

Masterclass Vitaliteitsmanagement

Wanneer we onze tijd effectief managen, wil dat nog niet zeggen dat we voldoende energie en kwalitatieve aandacht hebben voor waar we mee bezig zijn.

De kunst van herstel

Vitaliteit, leiderschap en zelfs ons persoonlijk geluk zijn allen geworteld in het behouden van een vitale balans tussen activiteit en herstel. Weten op welk moment herstel in te bouwen, wanneer actief te zijn en in welke mate is wijsheid.
Hoe beter en regelmatiger ons herstel des te groter ons vermogen om optimaal en duurzaam te presteren. Kwalitatieve oplaadmomenten kosten niet veel tijd met de juiste technieken.

Nieuwe gedragroutines

Duurzame verandering begint bij jezelf. Kleine, maar essentiële aanpassingen gedurende de werkdag of werkweek zijn veelal voldoende om positieve en cumulerende effecten ten aanzien van vitaliteit en productiviteit teweeg te brengen.

Cursisten aan het woord

 • "Het is verbluffend hoe je met een andere manier van ademhalen zoveel meer energie in je lijf krijgt en meer rust in je hoofd. De training was een verhelderende ervaring. Het heeft mij laten ervaren dat er een puur ‘zijn’ is, als alternatief voor het ‘ego’. Het maakt mij bewuster van wie ik ben en van de wereld om mij heen. Deze training was precies wat ik op dit moment in mijn leven nodig heb.”
  Maarten
 • "Nog steeds diep onder de indruk van de cursus. Robert, heb genoten van je inspiratie die als een warme deken over mij heen kwam. Deze ervaring wil ik zeker nog vele malen meemaken.”
  Monique
 • "Ik ben heel erg positief over de cursus. Het doet ontzéttend veel met mij. Ik ben scherper, voel mij meer geaard, energieker en ben meer in het nu. Ik ben echt meer bij mijn gevoel gekomen. Dankbaar ben ik dat dit op mijn pad is gekomen!” Eric "Robert is een ontzettend prettige en rustige teacher, die iedereen waardeert en accepteert hoe zij of hij is. Iedereen is goed, zoals hij/zij is. Hierdoor voel je je meteen thuis bij hem. Je kan heerlijk zijn wie je bent, alles is goed. Hij heeft enorm veel kennis die hij o.a. deelt d.m.v. verhalen. Hierdoor blijft de kennis beter hangen en kan je dit weer toepassen in je eigen leven.”
  Irene
 • "De Sudarshan Kriya zorgt voor de connectie met mijzelf, voor balans, rust en focus.”
  Marjolein
 • "De ervaring die ik heb opgedaan is er een van veel warmte en verbondenheid tussen de cursisten. En ook van, hoewel diepe evenwel ook praktische, wijsheden of gezichtspunten om naar situaties uit ons leven te kijken en om dit in een groter en ruimer perspectief te plaatsen. Grote thema’s uit ‘mijn’ leven werden nuchter besproken maar ook vol liefde, warmte en respect voor datzelfde leven, hoe het er ook voor ieder individueel uitziet. Het was een buitengewoon weekend... De training was een feest. De accommodatie was goed. Heb er van genoten en nog steeds!”
  Jeanne
 • "De positieve verandering die ik afgelopen week heb doorgemaakt is enorm. Mijn focus lag altijd alleen maar bij het werk, leven in het hier en nu dat kende ik niet. Na de cursus voelt elke dag als een geschenk en geniet ik echt veel meer van mijn gezin en de kleine dingen om me heen. De kinderen lijken ook blijer als ze me zien en ik heb het gevoel dat we meer contact maken. Ik heb tijdens de cursus hele interessante en lieve mensen ontmoet en hoop deze zeker vaker te ontmoeten.” Misja "Het is ongelooflijk hoe de ‘Art of Breathing’- cursus en het dagelijks een klein half uurtje de ademhalingsoefeningen doen, mijn leven veranderd hebben. Ik heb een zware baan en kreeg de laatste maanden weer verschijnselen terug van mijn burn-out van vorig jaar. Ik ging de cursus doen, in de hoop dat het me zou helpen om de dagelijkse druk en stress beter aan te kunnen. Dat is gelukt, en hoe! Ik begin de dag met een helder hoofd, voel me erg in balans, ben enorm ontspannen, laat me niet snel meer uit het veld slaan, en mijn duizelingen en vermoeidheid zijn volledig verdwenen. Ik ga fluitend de dag door en ben ook nog eens erg vrolijk. Ik slaap beter: compacter en korter. Dat dit resultaat in een paar dagen geboekt kan worden, had ik van tevoren niet durven hopen!”
  Marike
 • "Heel fijne, ontspannende, inspirerende, motiverende en leerzame training. Geeft me een mooie bewustwording. Een goede basis om met mezelf aan het werk te gaan. Robert is een heel fijne, rustige en zeer inspirerende teacher, geeft duidelijke instructies, deelt mooie verhalen en is zeer behulpzaam.”
  Cees
 • "Het voelt alsof ik een enorme energieboost heb gekregen! Ik voel me na de cursus een beter, liefdevoller mens en een stuk relaxter. Het lijkt of ik mezelf heb teruggevonden: het is net of ik gereset ben. Ik slaap weer goed en diep en de oefening geven mij in korte tijd mijn innerlijke rust weer terug. Heerlijk!”
  Chris
 • "Wat ik in deze cursus heb ervaren, ging veel dieper dan ik had verwacht. Ik dacht "even" een ademhalingstechniek te leren, maar wat ik heb geleerd ging verder dan dat. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook in relatie tot anderen. Een heel bijzondere ervaring. Heel verdiepend en verhelderend (eye-opener! Ik ben enorm geïnspireerd geraakt door de rust en liefde die ik heb ervaren tijdens deze 3 dagen en ben voornemens om het aangeleerde dagelijks te gaan toepassen. Robert is m.i. een zeer wijze man die kan inspireren, motiveren en ook eerlijk confronteren. Super fijn om naar hem te luisteren en door hem begeleid te worden in deze cursus.”
  Frank
 • "Ik had de laatste maanden enorm last van mijn (onder-) rug, zelfs bij fysio oefeningen voor gekregen. Na dag drie van cursus bleek de pijn nagenoeg geheel te zijn verdwenen. Ook sta ik weer bewuster en meer geaard in het leven. Kan conflicten, contacten en strubbelingen veel beter aan.”
  Geerte
 • "Hele fijne sfeer, allemaal lieve mensen. Het ademwerk vond ik ontzettend fijn. Het is goed te implementeren in een dagelijkse practice. En het helpt me nu al bij ontspannen en mezelf in meta-positie krijgen. Het is heel duidelijk dat Robert het echt vanuit passie en liefde doet. Staat ontspannen en ervaren voor de groep. Neemt iedereen makkelijk mee. Wat een ontzettende energie heeft hij! De impact op de kwaliteit van mijn 'zijn' is veel groter dan ik vooraf vermoedde. Robert, het is een grote eer en genoegen om je te leren kennen. Liefdevolle aandacht, wijsheid, kracht in kwetsbaarheid, integriteit en praktische vaardigheden.”
  Bart
 • "De cursus heeft mij echt een kalmer en blijer mens gemaakt. Ik realiseer mij nu dat het ‘snelle’ leven in balans moet komen en dat ik alles teveel buiten mijzelf zoek. Mijn angsten en zorgen zijn sterk verminderd en slaap heerlijk. Er gebeuren veel mooie en grappige ‘'toevalligheden’ waar ik erg van geniet. De intense rust na de Sudarshan Kriya is wat ik zocht en heb gevonden!”
  Liesbeth