Masterclass Vitaliteitsmanagement

Wanneer we onze tijd effectief managen, wil dat nog niet zeggen dat we voldoende energie en kwalitatieve aandacht hebben voor waar we mee bezig zijn.

De kunst van herstel

Vitaliteit, leiderschap en zelfs ons persoonlijk geluk zijn allen geworteld in het behouden van een vitale balans tussen activiteit en herstel. Weten op welk moment herstel in te bouwen, wanneer actief te zijn en in welke mate is wijsheid.
Hoe beter en regelmatiger ons herstel des te groter ons vermogen om optimaal en duurzaam te presteren. Kwalitatieve oplaadmomenten kosten niet veel tijd met de juiste technieken.

Nieuwe gedragroutines

Duurzame verandering begint bij jezelf. Kleine, maar essentiële aanpassingen gedurende de werkdag of werkweek zijn veelal voldoende om positieve en cumulerende effecten ten aanzien van vitaliteit en productiviteit teweeg te brengen.

Masterclass Innerlijk Leiderschap

Informatiestromen en de snelheid waarmee transacties en veranderingen zich voordoen, blijven in de toekomst alleen maar verder toenemen.
Deze blijvende toename aan dagelijkse indrukken, werkeisen en keuzes vragen niet alleen om verhoging van onze capaciteit, maar ook om een helder inzicht in onze eigen koers.

Koersbepaling

Weten wie we zijn, wie of wat onze beste energie verdient. Weten waar we nu staan, waar onze doelen liggen en hoe daar te komen. Wanneer we weten wat voor ons het belangrijkste is en waar we naar toe willen, kunnen we onze energie doelgerichter en efficiënter inzetten en makkelijker keuzes maken.

Zelfreflectie

Koersbepaling vraagt om reflectiemomenten. Zelfreflectie geeft ons de helderheid die we nodig hebben. Wanneer we teveel gedachten hebben of te actief zijn, verliezen we ons overzicht en onze lange termijn doelen uit het oog, vermindert ons innovatief en oplossend vermogen.
Innerlijk leiderschap geeft de juiste richting aan en de vereiste stabiliteit in ons denken en handelen.